News

Pressemeddelelse

Fotograf Peter Dahlerup har en passion for det gode billede og med en jysk stædighed sørger han for tilfredse kunder med sin venlighed, imødekommenhed og flekibilitet og evnen til hurtigt at opfange kundens ønsker og få dem omsat til gode billeder.

Den lokale fotograf i skarp udvikling også i fremtiden

Fotograf Peter Dahlerup er netop vendt hjem fra årsmødet i Colour Art Photo, som i år fejrer 50-års jubilæum i Danmark. Til den store årlige billedkonkurrence, hvor der var indsendt knap 200 billeder, blev Peter Dahlerup hædret med en sølvmedalje for et moderne portræt. Kundens ønske var at billedet skulle illustrere nytænkning og afspejle kundens erhverv. Ifølge dommerne i billedkonkurrencen, var denne opgave blevet løst fuld ud, på fotografens atelier i Fredensborg.

Endvidere blev der uddelt priser fra branchens leverandører, der uafhængig af de 3 dommere i konkurrencen, udvalgte 3 af Fotograf Peter Dahlerups billeder. Det ene var et smukt billede af bropillerne under lavbroen over Storebælt, som af dommerne tillige fik diplom for sin flotte komposition.

De tre billeder fik præmier i form af gavekort eller udstyr fra leverandørerne. Det ene billede var også et kundebillede af et brudepar på Kronborg Slot. Det sidste billede var et illustrationsfoto af tre piger i en purløgsmark.

”Det er vigtigt at konkurrencebillederne bliver bedømt af kompetente dommere, der ikke kender de enkelte deltagende fotografer.” fortæller fotograf Peter Dahlerup, og fortsætter: ”Så for os, er det en slags deltagelse i Danmarksmesterskabet for portrætfotografer og det er i høj grad med til at understrege engagementet i vores fag og håndværk. Niveauet var i år ekstremt højt.” Billedkonkurrencen blev i år bedømt af tre meget kompetente dommere. Fra Schweiz havde man inviteret to erfarne fotografer: Piet Bächler og Rolf Sutter og fra Danmark fotografen Laila Versemann.

50 års jubilæumsmødet blev i år afviklet som et 2 dages møde med forskellige seminarer.

”Det er altid vigtigt at være up to date i en branche som fotografiet, hvor udviklingen går meget hurtig. Et af de nye meget interessante områder er naturligvis kunstig intelligens, AI. Hvordan kan vi bruge det og i hvilken udstrækning. Mulighederne er næsten utallige”, fortæller Peter Dahlerup.

Derfor havde man til jubilæumsmødet inviteret en af de helt store kapaciteter på området, nemlig Martin Kirchgässner. Han viste hvordan AI kan bruges i det daglige arbejder for fotografer. Og demonstrerede en del af de muligheder den nye teknik byder på. Her var der virkelig ”Guldkorn” at tage hjem til de enkeltes studier. I løbet af de 2 dage var der også mulighed for at lære af Danmarks bedste drone pilot Dane Grace, som viste sin kunnen frem, og gav tips til hvordan man som fotograf kan løse mange opgaver med en drone. Den danske fotograf og troldmand Steen Marquard viste eksempler på hvorfor han er helt unik til at lave eventyr billeder med nogle helt fantastiske effekter. Her åbner der sig et forholdsvis nyt område indenfor fotografiet.

Fra Schweiz præsenterede den ene af de to dommere, nemlig Rolf Sutter, eksempler på sit arbejde. Den schweiziske fotograf arbejder aktivt indenfor mange områder i den fotografiske verden. Både portræt, reklame og reportage foto, mestrer han. Også her var der meget inspiration til deltagerne.

”Det er netop gennem disse seminarer og i forum med gode fotografkolleger, at man får inspirationen til dels at lave konkurrencebilleder, men i lige så høj grad til at lave flotte portrætter til glæde for mine kunder. Det er vigtigt for mig at blive ved med at udvikle mig. Et gammelt ordsprog siger jo at, ”Hvis man ikke udvikler, så afvikler man!” Så inspiration og ny viden er guld værd” slutter fotograf Peter Dahlerup.

Colour Art Photo er en fotografisk sammenslutning der er stiftet tilbage i starten af 70’erne blev startet i Norge og etableret i Danmark i 1974. Formålet er både at udvikle og synliggøre portrætfotografiet.

På den årlige generalforsamling, som også blev afviklet i forbindelse med mødet, blev Fotograf Peter Dahlerup fra Fredensborg enstemmigt genvalgt som formand i Colour Art Photo Danmark.

2024

 
Dronning Margrethe fylder 84 år og fejrer det på Fredensborg Slot med Kong Frederik og Dronning Mary og prinsesse Benedikte

2024

Fotograf Peter Dahlerup, Fredensborg har vundet priser i Colour Art Photo Danmarks årlige billedkonkurrence. Han ses her blandt dommerne og holder selv billedet af fysikeren, som blev hædret med sølvmedalje for kreativitet og komposition. Billedet af bropillerne på lavbroen over Storebælt fik dels et Diplom og dels en af leverandørpriserne. Ud af 5 leverandører modtog Peter Dahlerup 3 priser i form af udstyr eller gavekort.

Foto: Jørn Alsted

Sekretariatet

Aarhus 12. marts 2024 www.colourart.dk.

2023

Fotograf Peter Dahlerup modtager en guldmedalje for mester billedet af skorstensfejeren og diplom for de tre billeder af børnene i studiet.

2022

Fotograf Peter Dahlerup deltog i konkurrencen Portrait Now på Frederiksborg Museet i 2021 med billedet Minkavler. Billedet blev rost flere gange offentligt såvel i Frederiksborg Amtsavis og dels ved åbningscermonien. Billedet af minkavleren som netop har aflivet alle sine mink var et meget tidstypisk billede på tiden med corona. Frederiksborg Museet har i 2022 købt billedet til den permanente samling.

Se gamle vinderbilleder fra Art Studio konkurrencerne her.

Kontakt os i dag

Vil du vide mere?

Finder du ikke nok informationer om din ønskede opgave her på vores hjemmeside, er du altid meget velkommen til at kontakte os til en uforpligtende snak og eventuelt et tilbud på opgaven.

Ring til os på telefon (+45) 21 60 29 91 eller send en mail til peter@dahlerup.dk. Vi besvarer din henvendelse hurtigst muligt.

(+45) 21 60 29 91
peter@dahlerup.dk